Boomkapel bij Ravenstein

Actieve zomer

Een hele zomer onderweg

Hieronder een impressie van wat we in de zomer beleefden en een bericht over wat we in de resterende weken van de zomer gaan doen.

Video afspelen

Niet alleen maar kapelletjes

Deze zomer stond in het teken van De Omloop.

Samen met Marjo en Jos, met soms extra belangstellende krachten, liep ik alle etappes van De Omloop nog een keer na.

De voorbereidingen zijn in 2019 al gestart, maar door de welbekende redenen hebben we veel vertraging opgelopen. Eigenlijk vond ik dat niet zo’n probleem, want het voelde erg dubbel mensen tot wandelen en er op uit trekken aan te zetten en meteen aan te geven dat rondom huis blijven het beste is om weer een gezonde maatschappij te krijgen.

Daarom geen haast met de publicatie van het e-book, als de verwachtingen zich zo verder ontwikkelen als officieel voorzien geven we het e-book begin oktober uit.

Je kunt al wel alles lezen over De Omloop, klik hier.

De zomer is nog niet voorbij

We zijn jaren onderweg geweest met de rugzak, daar hebben we heel veel plezier aan beleeft en we hopen dat dat ze blijft.
Maar nu  kan dat even niet, dus passen we onze verlangens aan, onze mogelijkheden aan en pakken we de fietstassen.
Door een blessure zit rugzakwandelen er niet in, maar fietsen lukt uitstekend. Daarom gaan we het feit dat we 55 jaar getrouwd zijn en beiden 75 worden dit jaar vieren met een fietstrektocht.

Waarheen?
Dat laten we voorlopig in het midden, het doel zullen we aanpassen aan onze mogelijkheden. Die mogelijkheden gaan we de komende weken ontdekken.
Het voorlopige doel is Vezelay.
Dat doel hopen we te bereiken lang de Via Monastica, De Maasroute, de Via Campaniensis en deel 1 van Langs Oude Wegen. Die routes heb ik gecombineerd op de manier zoals ik ook voor loopgroepen wandelingen samenstel.
Alles op een hoop gooien en kijken wat het wordt.

Na Vezelay bekijken we wat we kunnen, wat we leuk vinden, waar we zin in hebben. Deel 2 van Langs Oude Wegen gaat verder naar Lourdes en Saint Jean Pied de Port.
Als we dat bereiken hebben we de hele weg naar Santiago in etappes afgelegd. Maarre…, reken nog nergens op, we gaan voor ons plezier en hopen dat samen te ontdekken.

Ik maak een simpel verslag op het Wandelboek van Wandelcentrum Drunense Duinen.
Daarnaast kun je me volgen op Instagram en Facebook.

Thuis gaat alles gewoon door

De loopgroepen van Wandelcentrum Drunense Duinen blijven gewoon verder wandelen.

Hennie en Rianne nemen de loopgroepen op donderdag en zaterdag onder hun hoede. Als ze een keer niet kunnen regelen ze dat ik de groep en is er altijd wel iemand anders die bereid is het voortouw te nemen.
De dinsdaggroep gaat in onderling overleg op pad.
Marianne en Jos weten samen met anderen in degroep iedere week wel een wandeling te vinden die de deelnemers in beweging brengt en daarnaast voldoende ruimte geeft om lekker bij te kletsen, al of niet onder het genot van een apenkop.

Ik wens jullie allemaal veel plezier en hoop jullie straks in goede gezondheid allemaal weer terug te zien.

Magazine.online

Ook deze activiteit komt weer rustig in beweging. Natuurlijk hebben we de zomer gebruikt om contacten te leggen en ideeën uit te werken, daar hoop ik de komende tijd uitgebreid op terug te komen.

Voor nu stel ik jullie voor aan Irma de Bont, een fervent rugzakwandelaar met nog heel veel meer kwaliteiten, die de komende tijd haar wandelervaring en ervaringen met ons zal delen.
Nu heeft ze een blog geschreven over de eikenprocessierups. Het acute gevaar daarvan is wel bijna voorbij, maar het is goed te weten waar je ook nu nog op moet letten. De brandharen van de rupsen kunnen wel tot acht jaar actief blijven, dus als je onder een oud nest gaat zitten kun je aardig de kriebels krijgen. Lees haar blog hier.

Ook de Dames van Camino Comfort laten zich niet onbetuigd. Joyce en Luisa hebben onlangs weer wat bijgeleerd.
Ze kregen twee klanten, die ze niet verantwoord aan een rugzak konden helpen.
Maar als je de dames kent, weet je dat ze niet snel bij de pakken neer gaan zitten, zeg nooit nooit, dus ook daar hebben ze wat op gevonden.
Lees het verslag en hun aankondiging van de zoektocht naar rugzakken voor vrouwen die een borstkankeroperatie hebben ondergaan. Je leest er alles over in hun blog.

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *