Dwars door Begië

Hiken, zo geniet je van een meerdaagse wandeling

Hiken, zo kun je dat doen

In dit blog wil ik aan de hand van een voorbeeld laten zien hoe ik hiken graag doe. Dit blog is gebaseerd op “Dwars door België” door Arnout Hauben

Video afspelen

Dwars door België

Onlangs ontdekte ik het werk van Arnout Hauben. Hij volgt met zijn vrienden, Ruben Callens en Philippe Niclaes, de GR 129, van Brugge tot in Aarlen. Dat is het langste bewegwijzerde wandelpad in België.

In ruim twintig dagen volgen zij het pad van ongeveer 500 kilometer, zij maakten er een vierdelige serie van voor de televisie. Die serie werd aan het einde van 2020 uitgezonden door de VPRO. Klik op de button hieronder om naar de pagina van de VPRO te gaan waar je informatie vind over de serie en de uitzendigen.
Alles is gratis terug te zien via NPO Start, de link daarheen staat op de pagina van VPRO.

Wat Arnout, Ruben en Philippe laten zien is voor mij het echte hiken, zo ben ik graag onderweg.
Zo onderweg zijn moet je leren, daar moet je aan wennen.
Onze tocht naar Santiago over de Camino Frances vond ik voor een deel benauwend, we ontmoetten mensen die met hetzelfde doel bezig waren en ik kreeg sterk het idee dat velen meer bezig waren met een goed pelgrim te zijn dan met onderweg zijn. Misschien was dat mijn makke, wie zal het zeggen.

Op mijn tocht van Lourdes naar Pamplona zou ik ook kunnen zeggen dat ik als pelgrim onderweg was, uiteindelijk zou ik door kunnen lopen naar Sint Jacob, maar ik voelde mij veel vrijer zo tussen de sportieve Franssen die onderweg waren op de GR 78. Hoe dichter bij Saint Jean Pied du Port, hoe meer pelgrimeren ik het vond.
De houding en bedoelingen van mijn medewandelaars werden meer en meer gericht op het bereiken van Santiago.
De wandelaars op de GR78 waren lekker onderweg en genoten zonder gêne.

Arnout Hauben laat mijn favoriete manier van onderweg zijn zien.
Ik wil dat je hier een indruk kunt krijgen van wat hij doet.
Als je de hele serie wilt zien, elke aflevering duurt een klein uurtje, kijk dan bij de VPRO op onderstaande button.

Klik button om naar VPRO en NPO Start te gaan.

Interview met Arnout Hauben in De Madammen

Video afspelen

Dwars door België, het boek.

Er is ook een wandelgids verschenen over de wandeling zoals hierboven omschreven en op tv vertoond.

Ik heb een link opgenomen naar de site van Bol.com, niet om voor hen reclame te maken, maar omdat als je op die site gaat kijken je ook een inkijkje krijgt hoe het boek is opgebouwd.

Als je op de site van Bol.com klikt op Inkijkexemplaar onder de foto van het boek kun je een aantal pagina’s zien en zien hoe het boek is opgebouwd.

Ik zet het op mijn verlanglijstje.

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *