Rondje Baardwijkse Overlaat van wandelcentrumonline.nl

Knooppuntwandeling Baardwijkse Overlaat

Wandelen net buiten de bebouwde kom

Volg deze knooppunten:

36 – 39 – 38 – 33 – 35 – 36

Wandelen net buiten de bebouwde kom van Drunen, verschillende startpunten, verschillende parkeermogelijkheden.

Het rondje Baardwijkse Overlaat is een heel goed voorbeeld van een “corona-wandeling”. Geen extra reizen, niet al te druk, zeker door de week niet en alle ruimte om elkaar te passeren op 1,50 meter.

Voor deze wandeling kun je kiezen uit verschillende startpunten en vanuit Drunen kun je op verschillende punten gemakkelijk op de route komen.
Eigenlijk is het zo als je tussen de sportvelden van RKDVC en de zandafgraving aan de westkant van Drunen ergens de Heidijk oploopt ben je al op de route en kan het rondje gelopen worden.

Als je in Drunen begint loop je eerst over de Heidijk, je kunt er voor kiezen om boven op het fietspad te lopen, maar er is ook steeds een pad aan de zuidzijde van de dijk, waar je op een zandpad loopt.

Daarna kom je de zandafgraving en na het oversteken van de Kanaalweg kom je in een schitterend natuurterrein van de Baardwijkse Overlaat. In alle jaargetijden mooi.

Als je het natuurgebied door loopt kom je op de kanaaldijk, daar ga je linksaf en loopt over de dijk, de Torenstraat voor bij en bij het gemaal aan het kanaal naar links langs de sportvelden weer naar de Heidijk.

Hier kun je met de auto komen en gemakkelijk parkeren:

Aan de zuidkant in de Rossinistraat, vlak bij waar het fietspad omhoog de Heidijk op loopt.
Achter in de Torenstraat, vlak bij waar de kruising met de Heidijk.
Helemaal achter in de Torenstraat op de kruising met de kanaaldijk.
Aan de Kanaalweg bij de zandafgraving.

Lengte wandeling, 6,3 kilometer.
Duur ongeveer anderhalf uur.

Je kunt hieronder een pdf downloaden met een routebeschrijving en een routekaartje.

Gebruikers van outdoor gps toestellen (b.v. Garmin) of smartfoons (met speciale apps) vinden er een gpx bestand.

Gebruikers van de gratis app Maps.me op de smartfoon kunnen hier een kmz-bestand downloaden en daarmee de route gemakkelijk vinden.

Het plezierigst werkt het een omschrijving met kaartje te volgen en voor de controle of bij twijfel gps te gebruiken. Maar het staat iedereen vrij dat zelf te beslissen, van ons krijg je alle mogelijkheden aangeboden.

Routekaartje met behulp van Visit Brabant