Schoenen passen

Materiaal en uitrusting

Voeding

Herstellen van een fikse training in een druk leven

Na een flinke wandeling is het goed rusten. We kennen allemaal wel dat gevoel; heerlijk neerstrijken op een terras, een grasveldje of de bank thuis.

Na een wandeling zijn we daar echt aan toe, dat herstel heb je nodig.

Maar er is meer nodig. Hoe goed is jouw balans tussen “druk”een “ontspannen”?

In dit deel van ons blog geven we aan hoe je rust kunt maken en vinden.

Voeding en wandelen, taart op de Posbank

Verstandig indelen, verstandig oefenen.

tekst volgt

Vier bouwstenen

Bewegen, gedrag, voeding, rust

Natuurlijk gaat het hier over bewegen, over wandelen. Maar als je een gezonde leefstijl wilt aanhouden zullen we ook moeten spreken over andere dingen, ik noem dat altijd de vier bouwstenen van een goede leefstijl.

Het ene onderwerp, kan niet zonder het ander. Stenen moeten immers volgens een goed systeem samen worden toegepast om een huis te bouwen?

Bewegen is voor ons wandelen, maar niet alleen. Daarover later meer.

Je kunt niet goed wandelen als je niet je gedrag aanpast, geen ruimte in je agenda maakt en je gewoonten niet aanpast. Je zult moeten werken aan wilskracht en motivatie.

Ook voeding is hierin verweven, om een gezonde leeftstijl te bereiken, zul je “goed” moeten eten. Voldoende om je wandelprestatie tot een goed einde te brengen, niet teveel om geen overgewicht te kweken. Zeker als je wandelen wilt gebruiken in een afvalprogramma zul je speciale aandacht aan voeding moeten stellen.

De vierde bouwsteen is herstel. Rust en ontspanning heb je nodig om te herstellen. Je kunt niet alleen conditie opbouwen door maar te trainen zonder op tijd rust en ontspanning in te bouwen.

Al met al een interessante balans waar we hier aandacht aan willen besteden.

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *