Onderweg, Bruges – Arudy

Bruges – Arudy door het boerenland

Bruges naar Arudy 15 kilometer

De etappe van Bruges naar Arudy was een wonderschone wandelweg. Al snel buiten het dorp liep ik op een klein landweggetje tussen statige huizen en boerderijen met uitzicht op de Pyreneeën.
Alles in deze omgeving ademde rust en stilte, het was geweldig. Deze rust en stilte heb ik trouwens op de GR 78 steeds ervaren.
Buiten de herberg in Oloron Sanite Marie, waar wandelaars van de Chemin d’Arles mijn weg kruisten, heb ik nauwelijks mede-wandelaars/pelgrims ontmoet en gezien.

Uitzondering was op deze dag de verschijning met blauwe raincover waarover ik ergens anders in dit verslag al over schrijf.
Ik heb de goede man gered van een aanval van een boerderijhond. Toen ik uit een bospad een D-weg opdraaide trof mij het kabaal van een luid blaffende en grommende hond.
Formaat schorriemorrie stond veel lawaai makend een paar meter voor een versteende figuur die geen stap meer zette.

Ik herkende de Koreaanse pelgrim, hij was erg bang van de hond en de hond had dat door en er daarom duidelijk veel lol in.

Die lol werd voor hem wreed verstoord, Hollanders met trekkingstokken zijn niet vriendelijk voor boerderijhonden.
Hij droop dan ook snel jankend af.
Zijn bazin kwam nog excuses maken en koffie aanbieden.
Het Koreaanse slachtoffer was zo geschrokken dat hij zonder groeten en bedankje verder ging naar Santiago

 

Lunchpauze onderweg

Kudde schapen

Volgens de herder, die terzijde een dutje lag te doen, was de kudde de vorige dag uit de bergen teruggekomen en mochten de schapen lekker mals gras eten om bij te komen van de lange reis.

Praktische informatie

Slapen bij de pastoor

 Eigenlijk zie je buiten al wat je binnen kunt verwachten van deze pastorie annex auberge.
Oud en beste tijd gehad.
Toch heb ik hier onderweg vele hartelijke aanbevelingen gehad. Geroemd werden de accomodatie en de hartelijke ontvangst. Ik denk dat ik niet uit het echte camino-hout gesneden ben en te ver heb gekeken. Ik vond het leuk om een dag hier te logeren, maar wordt er niet lyrisch van, dat waren de aanbevelingen wel. Overigens is het de enige accomodatie voor pelgrimsbudget.
Pastorie Saint Michel d’Ossau, Abbé Pierre,
2 Rue Baulong, 64260 Arudy, telefoon  +33559056198.
Reserveren zeer gewenst

Geen diner op pastorie

Omdat Père Pierre, de pastoor in het volgende dorp de mis moest opdragen en daar de avond zou blijven voor een feest, moest ik zelf gaan eten in de stad.
Twee honderd meter lopen naar het centrum en eten in een leuke sfeer op het terras tussen de uitgaansjeugd van Arudy en omstreken.
Heel andere sfeer als op vrijdagavond tussen de mannen in Bruges, maar ook hier een prettige losse sfeer.

‘s Morgens ontbijten samen met de pastoor.
Ik kreeg tips over een mooie alternatieve route, maar we besloten samen dat met de regen die verwacht werd, deze route niet veilig was.

Klik op onderstaande foto's om het verslag van een nieuwe etappe te lezen.

Onderweg, Drunen Lourdes

Lourdes-Pamplona, heenreis

Onderweg van Lourdes naar Pamplona. Als je naar Zuid-Frankrijk wilt reizen en een goed uitgangspunt voor een pelgrimstocht wilt hebben, moet je dit zeker lezen.

Lees verder »
Onderweg, Bétharram

Onderweg, Bétharram-Bruges

Lestelle-Bétharram – Calvarieberg – Bruges Lestelle-Bétharram – Bruges Meteen bij het vertrek uit het klooster waar ik sliep, werd ik getrakteerd op een stijle klim

Lees verder »

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *