Rugzak kopen

Jouw rugzak kopen

Een deel van de training moet je zeker met de rugzak afwerken. Je kunt niet de hele training afwerken en dan op apd met een nieuwe rugzak.
Niet zozeer omdat je met ene nieuwe rugzak niet kunt lopen, maar het is je gestel, je spieren en gewrichten die moeten wennen aan het extra gewicht op je rug.
Zorg dus dat je tijdig voor het begin van je voettocht een rugzak hebt.

Het kan een optie zijn om bij een goede zaak je licht op te steken, eens rond te kijken, ergens iets te lenen om te proberen en dan tot aankoop over te gaan.
Je budget is erg belangrijk, maar als het even kan, raad ik je aan je keuzes zo te maken dat er geld overblijft voor een goed passende rugzak.

Neem uitgebreid de tijd een rugzak uit te zoeken. Naast schoenen zijn ze essentieel voor een geslaagde voetreis.
Op alle andere uitrustingstukken kun je bezuinigen of ze kopen omdat ze zo “schattig” zijn, maar schoenen en rugzak moeten perfect zijn.

Ik heb voor mijn rugzakken voldoende tijd uitgetrokken en ben steeds uitstekend geholpen. Ik kan deze manier van kopen alleen maar aanraden.

Dit is mijn rugzak

Althans, deze rugzak gebruik ik om gaan te zwerven.
Bepakt en gezakt met een mini-huishouden op pad, de vrije wereld in.

Ik heb hem met zorg uitgezocht en ben daarbij uitermate goed geholpen door Daan Schneider van Schneider Outdoor Den Bosch.
Mijn rugzak is van het merk Osprey, type Atmos 65 AG.

Uitgangspunt bij het kopen van mijn rugzak was; hij moet passen, hij moet een goed draagcomfort bieden en niet te zwaar zijn van zichzelf. En last but not least, hij moet “lekker” zitten.
Vooral dat laatste werd een probleem, rugzakken die in theorie de goede maat hadden en perfect voor ons doel geschikt waren bleken niet “lekker” te zitten.
De ruglengte is belangrijk, maar ook de heupband. Het meeste is verstelbaar, maar sommige onderdelen zijn bepalend voor draagcomfort.

Het voert te ver hier een gedetailleerd verslag te doen van alle argumenten die zijn gewisseld bij de aanschaf van onze rugzakken.
Daan Schneider heeft een instructiefilm gemaakt. Dit verhaal heeft hij met ons doorgenomen, dat kostte een paar uur, maar het was de moeite waard.

Dit is mijn werkrugzak

Voor mijn werk als wandeltrainer heb ik ook een rugzak nodig.
Omdat ik er per week vier , vijf keer op uit trek met verschillende groepen of alleen privé, heb ik een ruime “dag”-rugzak nodig waar ik alles kwijt kan wat ik nodig heb en denk nodig te hebben.

Zo eens per half jaar ruim ik die rugzak eens leeg en rangschik ik alles weer.

Maar als ik op een werkdag ‘s morgens na het ontbijt naar buiten stap zit er alleen fris water en een verse boterham nieuw in, de rest zat er al in, het is mijn standaard uitrusting.

Uit deze uitleg begrijpen jullie natuurlijk al dat hier, anders dan bij mijn grote rugzak, niet zorgvuldig met weegschaal en stofkam is nagekeken wat wel en wat niet mee mag.

Dat betekent een dagrugzak van ruim zes kilo en naar verhouding een flink volume voor een dagrugzak.

Dat heeft het voordeel dat de rugzak ook wat groter is en omdat het een Osprey is ook in de maat L verkrijgbaar.
Past goed op mijn rug en zorgt voortdurend voor trainen met gewicht.

Bij deze aankoop ben ik uitstekend geholpen door Luisa en Joyce van Camino Comfort.
Mijn werkrugzak is van het merk Osprey (weer), type Kestrel 38 L.