Voeding en wandelen

Voeding en wandelen

Voeding

Taart onderweg

De taart op de foto kun je kopen in het reataurant boven op de Posbank. Heerlijk, een echte aanrader.

Als je onderweg ergens koffie gaat halen komt er al gauw “iets lekkers” bij. Niks op tegen.

Toen ik voor de eerste keer de Vierdaagse van Nijmegen liep, kwam ik de laatste drie dagen aan de rand van Nijmegen langs een tankstation waarvan de uitbater begreep wat wandelaars nodig hebben. Hij had manden vol met appelflappen staan, iedere dag vers.

Deze en alle andere lekkernijen onderweg, zorgden er voor, dat ik na vier dagen wandelen niet was afgevallen maar twee kilo was aangekomen.

Voeding en wandelen, taart op de Posbank

Wat heb je nodig onderweg?

tekst volgt

Vier bouwstenen

Bewegen, gedrag, voeding, rust

Natuurlijk gaat het hier over bewegen, over wandelen. Maar als je een gezonde leefstijl wilt aanhouden zullen we ook moeten spreken over andere dingen, ik noem dat altijd de vier bouwstenen van een goede leefstijl.

Het ene onderwerp, kan niet zonder het ander. Stenen moeten immers volgens een goed systeem samen worden toegepast om een huis te bouwen?

Bewegen is voor ons wandelen, maar niet alleen. Daarover later meer.

Je kunt niet goed wandelen als je niet je gedrag aanpast, geen ruimte in je agenda maakt en je gewoonten niet aanpast. Je zult moeten werken aan wilskracht en motivatie.

Ook voeding is hierin verweven, om een gezonde leeftstijl te bereiken, zul je “goed” moeten eten. Voldoende om je wandelprestatie tot een goed einde te brengen, niet teveel om geen overgewicht te kweken. Zeker als je wandelen wilt gebruiken in een afvalprogramma zul je speciale aandacht aan voeding moeten stellen.

De vierde bouwsteen is herstel. Rust en ontspanning heb je nodig om te herstellen. Je kunt niet alleen conditie opbouwen door maar te trainen zonder op tijd rust en ontspanning in te bouwen.

Al met al een interessante balans waar we hier aandacht aan willen besteden.

Reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *